情侶必去烏溪沙心形石!3個超方便睇日落打卡熱點!大西北都有天空之鏡?

天氣開始好,涼返少少唔怕出到一身汗,緊係約埋一班好姊妹去睇日落啦,要共最美的人分享每個夜晚前的夕陽~可以靜靜地享受夕陽晚霞,心情都會舒服啲同放鬆啲!等小編分享幾個香港睇日落嘅地方俾大家啦!

烏溪沙石灘
烏溪沙石灘最有特色嘅就係心形石,雖然而家已經拆卸咗,但依然都係一個睇日落嘅好地方!仲可以喺馬鞍山海濱長廊跑步,沿住海旁跑步到烏溪沙就會見到石灘。交通十分方便,就算唔係住附近嘅朋友仔,要去都好方便。
地點:新界沙田馬鞍山烏溪沙石灘
前往方法:馬鞍山站 A1出口,經馬鞍山廣場行到去馬鞍山海濱長廊,沿着長廊步行10分鐘就會見到

啟德跑道公園
啟德跑道公園唔單止可以睇日落,仲係一個野餐好地點!平時都有好多狗狗黎玩㗎,如果有姊妹有養寵物就啱晒!
地點:九龍城啟德發展區承豐道33號
前往方法:九龍灣站 A 出口,到德福花園乘坐86號小巴

屯門龍鼓灘
由於龍鼓灘係香港靠西面嘅海岸線,所以係睇日落嘅好地點!因為龍鼓灘潮退時中間會有一條小路浮上水面,所以有時仲可以見到天空之鏡添!打卡一流!
地點:新界屯門龍鼓灘
前往方法:從屯門站 C 出口,乘坐K52巴士到龍鼓灘終點站

希望大家都陪閨蜜/情人玩得開開心心!享受時光!
Source:Instagram