閨蜜打卡新景點!尖沙咀藝術館3大影相位!巨型白雲超有藝術氣息!

放假緊係同閨蜜去影相打卡,天氣咁熱如果係室內就更加好!話說之前香港藝術館翻新完,除左有唔同藝術家的作品進駐,仲有3個靚到不得了嘅打卡位,全部都優雅有氣質,打卡影相一流。藝術館嘅室內設計都用盡心思,務求令大家好好感受一下藝術氣息,不妨約埋好姊妹,去尖沙咀藝術館走一轉。

第一個為大家介紹嘅打卡熱點,就係由本地藝術家林嘉欣創作的《雲圖景象》白雲以棉花製作成雲層圖案,如果天氣好就更加有FEEL!


[email protected]

 

在 Instagram 查看這則貼文

 

pнoenιх ĸwoĸ ☺︎(@phoenix_k)分享的貼文


第二個亮點係無邊際嘅落地大玻璃,一眼遠望整個維港景色,坐喺度成日都令心情更放鬆,而且藝術館有廣闊嘅室內空間,可以影出好多有空間感嘅靚相!

一般常設的展覽都是免費參觀的,大家可以快啲去欣賞下。打卡緊要係著靚靚,加上而家疫情,要注意個人衛生,用呢款濃縮抗菌洗衣液就啱晒,仲有清新看味,自然會玩得更開心!

香港藝術館開放時間 

星期一至三、五、星期六、日及公眾假期: 10:00am – 5:00pm 

星期四(公眾假期除外)、農曆年初一及二: 休館