MIRROR導致婚姻破裂關注組 !5個爆笑鏡粉老公苦主小故事!花姐都睇到唔肯瞓覺!

相信MIRROR 12子紅就大家都知~但近期ViuTV播出的《調教你MIRROR》同由Edan和Anson Lo主演的《大叔的愛》就將MIRROR推出更高的熱潮!而上到80歲,下到3歲的女生中都有鏡粉的身影~而昨日(4/7),就有男網民在Facebook內開了一個名為「 我老婆嫁咗 MIRROR導致婚姻破裂關注組 」的群組,短短唔夠兩日,就吸引超過10萬人FOLLOW!

 

群組創立的原意了讓一眾鏡粉老公可以有個平台發洩,男網民就表示:「有一日,我老婆愛上Mirror。之後,我就日日都係屋企聽到姜濤把聲、見到Anson Lo個樣,下刪一千字….但係,我唔憎Mirror,我只係覺得各位男士需要一個group,盡訴心中情。」

雖然群組是為了鏡粉老公們呷苦而設,但有不少鏡粉老婆、女朋友為了更加了解男朋友或老公的想法而加入。令到之後大成員要求群主設置如足球、籃球、遊戲機等一些關於男士才會懂得回答的問題,以阻止老婆們加入~

   

雖然群組是了呻苦,但其實老公們就分享了很多爆笑的小故事!連花姐都加入,並表示睇到唔肯瞓覺~以下就精選了5則人氣最盛的爆笑趣事~~

《我老婆嫁咗 MIRROR導致婚姻破裂關注組 》

#1 髮型、衣著被要求跟足MIRROR

#2 老公相全被更換成MIRROR

#3 全屋企都是鏡粉

#4 老婆全力支持MIRROR代言產品

#5 MIRROR介入夫妻關係

 

SOURCE我老婆嫁咗MIRROR導致婚姻破裂關注組

延伸閱讀:

列情侶衣物、IG互動等9大證據![email protected] Tiger 暗撻余香凝細妹 余潔滢 !連登仔舉例力證!

TVB味全洗!《大叔的愛》黃德斌可愛反差萌超吸粉!演技獲大讚!