現任電視台女藝人大爆內幕!一次公開飯局價目表、見高拜見低踩文化!

最近本地人氣女 YouTuber 肥蛙就訪問咗一位現任電視台女藝人,係唔露樣嘅情況下大爆公司內幕!例如 飯局價目表 之類~該段影片依家已經有超過 23 萬人觀看,睇嚟大家對明星八卦都好有興趣~

講少少依位現任電視台女藝人嘅背景先,佢 18 歲果陣已經報讀咗藝員訓練班,以底薪 $5000 港元同公司簽約三年。如果係普通藝員合約就可以另外自己接工作,不過就唔去得其他電視台;如果係經理人合約,就所有事都要由經理人去處理。

#飯局價目表

依位女藝人大爆飯局價目表真係存在,而且價格都唔低㗎!普通食餐飯都可以去到幾十萬價位!負責依啲飯局嘅人,仲會有一張清單,列出唔同女明星嘅價位添!

#見高拜、見低踩文化

女藝人表示,如果你唔係當紅演員,就預咗比人恰啦!因為行內階級觀念好重,幕前幕後好多人都「見高拜、見低踩」,例如有部分監製只會同一線演員傾計,冇名氣嘅人就直接無視。

#冇名氣就冇權力

佢仲大爆自己試過連續三日三夜、唔卸妝拍劇!因為劇集拍攝要遷就好多人,正常會睇咗較高地位嘅人嘅時間表先,而唔會顧及到佢哋依個階層嘅休息時間。

不過最後佢直言,如果唔鍾意份工,一早就會選擇離開。係依行留超過五年以上嘅人,都一定係好鍾意做戲同埋娛樂大眾。唔知大家又點睇呢?

***圖片為示意圖,並不代表內文與該女藝人有關***

如果想睇更多相關內容,可以去依個網址>>>mandies kwok 肥蛙@YouTube

延伸閱讀:

10位網民力求過檔ViuTV的TVB藝人!廢青安都有份!

Mirror顏值擔當潛力股!5個成為Frankie忠粉必知小秘密!