唔食得㗎!香港超夢幻造型蠟燭手作課程!想挑戰食物主題!

近年造型蠟燭愈嚟愈受香港人歡迎!買一個放喺屋企,可以當裝飾品之餘,點著佢又可以營造浪漫、放鬆嘅氣氛~今次 GOBA小編 為大家介紹一間香港本地嘅 造型蠟燭 手作教室「Bubble Ice」~

#本地 造型蠟燭 手作教室

依間手作教室提供一般造型蠟燭課程,另外仲有比較特別嘅造型蠟燭,例如蛋糕、星空石、美人魚、特色飲料等等~相信一定有一款係你喜歡的!

其實造型蠟燭喺香港可供選擇嘅款式一般較少,市面上大多為漸層色金字塔或者星球造型~想要有更多選擇的話,一般只好瀏覽國外商家,或者請人訂製。但係價格就比較貴⋯不過依家有得整啦!可以親手掣作屬於自己嘅蠟燭,而且仲要係獨一無二!

#挑戰食物 造型蠟燭

食物造型蠟燭嘅難度比較高,要考慮外型像真度外,連內部層次製作都非常講究!務求切開之後嘅橫切面都係完美的!!

有興趣嘅人可以 Follow 店家官方 Instagram bubbleicehk

延伸閱讀

配上永生花超夢幻!迪士尼超療癒小熊維尼聯名香薰!

小熊冰塊超Q!韓國超萌夏日消暑小熊軟糖製冰盒!