好驚呀唔戴口罩好多病菌!香港人萬聖節幪面發夢參考圖!日式炸彈人+迪士尼米奇鬼任你選!

萬聖節就快到喇!諗到去邊慶祝未?不過相信香港人都冇咩心情去玩,話晒香港最近太多人「唔知去咗邊」,有時真是好容易搞到有情緒病的啊!不過~點都要扮鬼扮馬放鬆心情的,小編準備了5款香港人萬聖節幪面發夢參考圖俾大家,隨便學習,上街見到咪Say個Hi囉!

1)中式鬼
偉大祖國承傳「粵劇鬼」,富有愛國精神,非常值得參考!

2)外國勢力鬼
是收錢才能扮的鬼,通常會話收幾百至一千出來搞事,由於香港好似係中國一部份,所以對洋鬼子是特別見外,因此路過被打的風險也是很高。

3)迪士尼鬼
可愛度爆表,但行動好似不太方便,建議只是戴上頭,下身無須Cosplay。

4)日式炸彈鬼
雖然有少少外型山寨,但勝在統一性高,顯出香港人團結精神,加上下身leggings彈性度高,舒服又方便,加分!


5)V煞鬼
實在係恐怖主義抬頭,唉也見到都覺得好驚呀!同拎住鬼劃符都唔知寫咩!真係太可恥,小編一於選呢個啦!

Source:Google