情人節偽韓妞必吃!銅鑼灣超可愛烏卒卒邪惡火山!內有泡菜芝士炒飯好吸睛啊!

就快到情人節了!相信好多男生都在尋找特別的餐廳,跟女朋友好好食餐飯,而銅鑼灣就有間韓國料理餐廳哪「Seoulmate Cafe 」,當中招牌蛋白雪山飯都一向都好受女生歡迎,如果情侶們未想好去邊食,女生不妨做做主動,搵男朋友去試試啦~

在 Instagram 查看這則貼文

@seoulmatecafe 分享的貼文 張貼

在 Instagram 查看這則貼文

maneko.cafe(@maneko.cafe)分享的貼文 張貼

寶雲酥三文魚扒配香煎韓意飯餅,焦黃香脆的飯焦,口感豐富。

這個烏卒卒火山岩漿泡菜芝士炒飯,黑色火山造型神似又趣怪,用紫菜製成的粗眉大眼超可愛!未食之前一定要叫閨蜜自拍幾張!

外層其實是墨魚汁蛋白,看似堅硬其實質感軟滑,入面就包住泡菜芝士炒飯。食前將「火山口」的蛋黃弄破,蛋漿慢慢流落嚟,好Juicy啊!

在 Instagram 查看這則貼文

Anya C.☀(@anyaccc)分享的貼文 張貼

Seoulmate Cafe
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
電話:+852 2104 6788