情人節穿搭特集!初春粉紅系韓風ootd提案~整個人看起來超甜美!

今年 2 月真係好忙啊!又新年又情人節~大家想好情人節的穿搭了嗎?話說最近天氣熱到像夏天,所以建議少女們不要穿太厚的衣服~以下係單身狗小編為大家準備的情人節穿搭特集,希望會比到少少提示你~

初春的氣息跟粉紅超搭的!所以今日的推介以粉紅系為主~如果你係走簡約路線的妹子,一件簡單粉紅hoodies+黑色褲就已經好好睇!

講到粉紅色的好友,就一定係粉藍色系嘅單品!著上身感覺超春天超甜美!

想走優雅少少的風格,比男朋友一個驚喜「哇,原來我的女朋友都可以擁有成熟美!」,那就選擇質料較輕薄的款式吧!例如長寬褲或者長裙都很容易carry!

天氣如果有少少涼,著件毛衣就剛剛好!perfect!

一件長身/短身粉紅系外套單穿,比人的感覺都可以完全不同!

最後~約男朋友一齊穿粉紅色的衣服吧!可能好多人都覺得男生不適合穿粉紅色,但這樣子想就錯了!快跟男朋友商量一下啦!

圖片來源:Pinterest